Bij u in de omgeving

Ook buiten uw woning kunt u oefenen, begin bij het begin, hoe u de woning in en uit kunt komen, daarna zoeken we samen stapje voor stapje naar de mogelijkheden die voor u haalbaar zijn.

Lopen of wandelen

Met of zonder hulpmiddelen

Lopen buiten ging voorheen waarschijnlijk gemakkelijk, u was zich er niet bewust van dat de straten zo ongelijk waren, dat de tegels los liggen, dat de wegen schuin zijn en noem maar op. Ook met een loophulpmiddel of andere voorziening kan het wennen zijn.

We kijken wat de mogelijkheden zijn voor het nemen van obstakels buiten, denk aan een stoeprand, een bruggetje of een trap. Als laatste kunt u nog denken aan verschillende ondergronden, hoe ziet uw omgeving eruit, loopt u graag in het park en wilt u weer oefenen om op het gras te lopen? Heeft uw buurman een oprijlaan met grind? Gaat u graag naar de Dam, daar liggen ronde stenen die een hele uitdaging zijn, voor iedereen, maar nu met een beperking? Wij oefenen dit graag samen met u.​

Verkeersdeelname

Hoe moet u nu deelnemen aan het verkeer?

Iets zo vanzelfsprekend kan snel een drempel worden. Voor bepaalde doelgroepen is door de aandoening overzicht en oriëntatie beperkt. U zult allereerst aan de veiligheid moeten denken om weer op straat aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Voor de groep mensen die door mobiliteitsbeperkingen een lager tempo heeft gekregen; kunt u nog wel binnen de tijd dat het stoplicht groen is de straat over steken? Niet alleen dat, veel mensen zijn angstig geworden om weer aan het verkeer deel te nemen. Samen met u en of uw familie nemen we dit stap voor stap door.

De winkel

Boodschappen doen of even naar de markt gaan?

U bent inmiddels in staat om bij een winkel te komen, maar wat ging u kopen, wat heeft u nodig, waar kunt u dat vinden en hoe rekent u de producten af? Dit klinkt misschien logisch, maar dat is helaas niet voor iedereen meer zo.

Ook ergens een kopje koffie drinken, of naar een museum gaan zijn dingen die we samen met u en uw omgeving zullen bespreken en doornemen om naar mogelijkheden te zoeken.

Verplaatsen over langere afstanden

Hoe verplaatste u zich voorheen?

Openbaar vervoer is voor de meeste mensen een goede oplossing. Maar wat als u niet in de buurt van een tram of bus woont? Zou u misschien weer kunnen fietsen? Welke andere mogelijkheden zijn er nog? Afhankelijk van hoe u zich voorheen verplaatste en wat bij u past zullen we samen op zoek gaan naar de mogelijkheden.

Fietsen

Veplaatste u zich graag op de fiets?

Als u zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen en fysiek in staat bent om te trappen, kunnen we op zoek gaan naar mogelijkheden voor het fietsen. Het kan zijn dat uw oude fiets niet meer voldoet, maar daar kunnen alternatieven voor worden gezocht.

Daarnaast is het mogelijk om te leren fietsen onder begeleiding van iemand anders, wanneer u niet veilig en zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen. Ook als het fysiek niet meer mogelijk is om op uw oude fiets te zitten kunnen we samen op zoek gaan naar alternatieve mogelijkheden.

Contact

Telefoon: +31616369793
Email: info@revalideerthuis.nl
Website: www.revalideerthuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag : 09:00 – 17:00
Zaterdag: 11:00- 14:00
Zondag: gesloten