Wij zijn RevalideerThuis

Fysiotherapeuten met passie voor revalidatie, sport en bewegen

Wij zijn allemaal fysiotherapeuten, maar anders dan u gewend bent. We komen veel bij mensen aan huis. Mensen met hersenletsel of andere complexe aandoeningen, waardoor naar buiten gaan of naar de fysiotherapeut om de hoek niet meer vanzelfsprekend is. Samen oefenen we de dagelijkse dingen van het leven: een stukje lopen, een kopje koffie zetten, even de trap op, misschien zelfs naar buiten… Veelal willen mensen ‘gewoon’ weer meedoen met het leven. Maar hoe moet dat met niet alleen lichamelijke, maar ook cognitieve problemen? 

We proberen allemaal niet zomaar de standaard te volgen, maar voor de meest logische optie te gaan, waardoor leuke en creatieve ideeën blijven volgen. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor onze collega’s of zorgaanbieders in de keten. 


Samantha Peeters

tel: +31 6 24831096
beveiligde e-mail: sl.peeters@ringamsterdam.nl

Ik ben Samantha Peeters. Ik was jong klaar met school en ben daarna direct gaan werken. Ik heb altijd hard gewerkt, vanuit huis was dat heel normaal. Ik heb op veel plekken gewerkt: revalidatie, ziekenhuis, eerste lijn. Mijn voorkeur gaat uit naar flexibiliteit. Met een jong gezin is dit erg fijn.

Ik ben inmiddels een vervolgopleiding gaan doen: kinderfysiotherapie. Gedurende de jaren merkte ik, dat wanneer ik kinderen behandelde, er nog zo veel te leren is over de ontwikkeling, dat ik mij daar verder in wil ontwikkelen. Met name in de kinderrevalidatie is er nog weinig gericht op therapie aan huis.

Mijn werkgebied is met name Amsterdam West en Yburg, maar ik fiets overal naartoe.

Okky Jaspers

e-mail: o.jaspers@revalideerthuis.nl
beveiligde e-mail: d.m.i.jaspers@ringamsterdam.nl

Ik ben Okky. Ik werk en ik sport. Wat ik doe vind ik leuk. Ik heb altijd hard gewerkt, zo begeleid ik ook mensen waar ik mee werk. Oefenen en oefenen, het liefst iedere dag om zo snel en goed mogelijk doelen te behalen. Ik werk vooral in het centrum van Amsterdam en Zuid Oost.

Irene Wesseling

e-mail: i.wesseling@ringamsterdam.nl

Ik ben gek op allerlei sporten; klimmen, krachttraining, wielrennen en yoga en ik ben altijd in voor activiteiten. Ik heb veel energie, maar ook veel geduld om samen te werken met mensen die tegen uitdagingen aanlopen. Want ik realiseer mij iedere dag dat activiteiten niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.
Na mijn eindstage bij Reade (hersenletsel, amputatie, COVID en multitrauma afdeling) werd mijn passie voor de revalidatie-fysiotherapie versterkt. Het geeft mij voldoening om begeleiding te bieden bij herstel en als ‘de normale dingen’ weer met vertrouwen lukken. Maar vaak is iemand ook op zoek naar nieuwe invullingen, activiteiten of sporten, dan denk ik ook graag mee in de mogelijkheden! Verder ben je ook met orthopedische klachten bij mij aan het goede adres.
Ik vind het belangrijk om te doen waar ik in geloof en Revasport en Revalideer Thuis sluiten hierbij uitstekend aan.

Shaun Plumtree

Mijn naam is Shaun Plumtree. Eind 2021 ben ik afgestudeerd aan het ESP-programma van de HVA, de internationale opleiding. Ik kom namelijk uit Australië. Na mijn afstuderen ben ik direct bij Reade gaan werken, waar ik in het pijn- en reumateam heb gewerkt. Mijn overige kwalificaties heb ik opgedaan tijdens mijn stages en nevenwerkzaamheden. Begin 2022 heb ik mijn staatsexamen Nederlands gehaald. Nu is het wachten op de papieren en dan kan ik mij officieel fysiotherapeut noemen. Naast fysiotherapie heb ik jarenlang gewerkt als acrobaat en ben daarin docent geweest. Daar heb ik mijn ervaring en kennis opgedaan van het menselijk lichaam en hoe daar goed voor te zorgen. Ik weet als geen anders hoe het is om ‘in balans’ te blijven en wat er daarvoor nodig is.

Jiska Kooijman

Ik ben Jiska. Jaren heb ik met Roselien gewerkt in het revalidatiecentrum. Mijn hart ligt in de revalidatie en sinds ik RevalideerThuis ken, denk ik dat de toekomst van de revalidatie daar naartoe moet. Het vervolg na de klinische revalidatie moet een goede plek krijgen en daar is RevalideerThuis een uitermate geschikte plek voor. Ik ga dit door- en voortzetten in Den Haag en omstreken.

Naast het behandelen als fysiotherapeut ben ik graag als wetenschapper bezig met onderzoek. In de toekomst willen we samen met een onderzoeksinstituut en RevalideerThuis een onderzoek opzetten naar de meerwaarde van behandelen aan huis. Wordt vervolgd….

Roselien van Enst

tel: +31 616369793
e-mail: r.v.enst@revalideerthuis.nl
beveiligde e-mail: r.v.enst@ringamsterdam.nl

Ik ben Roselien van Enst. In 2019 ben ik gestart met RevalideerThuis. Na twaalf jaar in de revalidatie gewerkt te hebben, besloot ik dat ik het anders wilde doen. Met een berg ervaring en een droom ben ik zelf aan de slag gegaan. 

Duidelijk is dat ik anders werk dan anderen. In de eerste instantie vond ik het spannend, omdat er geen andere praktijk is die zo werkt. Zou dit financieel wel haalbaar zijn?

Onze verwijzers zijn blij met onze komst en ik heb inmiddels meerdere collega’s. Wij maken het werk af, nadat de klinische en poliklinische revalidatie is afgerond. In eerste instantie verwees alleen Reade haar cliënten door, maar inmiddels zijn er meerdere groepen die ons gevonden hebben. 

Samen met de Edwin van de Sar foundation hebben we een zwemgroep voor onze mensen kunnen starten. Mensen uit de hele stad, maar ook buiten Amsterdam, komen iedere maandag met ons zwemmen. Zelf zwem ik ook mee en soms geef ik les. Mensen kunnen vaak niet geloven dat je met één arm en been ook kunt zwemmen. Maar we doen ook oefeningen of gewoon een spel. De groep trekt veel jongeren met hersenletsel, die fysiek in orde zijn, maar door overprikkeling niet naar een regulier zwembad kunnen. 

Omdat ik, net zoals mijn vader, topsporter en sportarts in hart en ziel ben en een passie heb voor sporten, heb ik dit ook mogelijk gemaakt voor onze cliënten. 

We proberen naar ieders verhaal te luisteren en daarmee aan de slag te gaan. Zo wilde een cliënt zo graag fietsen. Na een advertentie in het Parool ontving hij geld om een fiets te kopen. Samen hebben we geoefend tot er echt gefietst kon worden. “Maar”, zei de cliënt, “Ik moet van de fietsverzekering mij aansluiten bij een fietsgroep”. Zo ontstond de fietsgroep. We starten steeds op een andere locatie in de stad. Niet iedereen in fysiek zo sterk om alle afstanden af te leggen. Ook verkeersveiligheid en oriëntatie spelen een rol, daarom halen we de mensen thuis op en fietsen we van A tot Z mee. 

Het is niet alleen leuk, maar ook zo ontroerend om te horen wat dat fietsen met mensen doet. Ik kreeg de liefste berichten van mensen: “Zo fijn om de wind weer in mijn gezicht te voelen, net zoals vroeger.” Maar ook van mensen die gewicht verloren of van mensen die minder spanning in het aangedane been kregen en nu beter kunnen lopen.

Onze visie is dan ook dat we ons willen blijven verbreden en mogelijkheden creëren voor mensen met hersenletsel. We willen niet gekaderd werken, ook al is dat lastig als je met zorgverzekeraars werkt. We blijven met de beperkingen van het hersenletsel meebewegen, zodat er mogelijkheden ontstaan. Hoop en geloof komen vanzelf.

Doe je mee?