Fit Stroke

Wat is Fit Stroke:

Op een functionele manier, dat wil zeggen: dingen die je in het dagelijks leven tegen komt, werken aan je conditie en spierkracht. Hier zijn geen ingewikkelde apparaten voor nodig. Je kunt je benen ook sterker te maken door te gaan staan en te gaan zitten in een stoel. Alleen dat doe je dan 20 x, net zoals in de fitness. Op deze manier word je niet alleen sterker, maar leer je ook nog eens beter op te staan uit een stoel.


Wat levert het op:

 • Betere loopvaardigheid, balans, coördinatie, spierkracht en conditie.                                   
 • Toename van plezier en zelfvertrouwen tijdens bewegen.  
 • Het stimuleren van een actieve leefstijl.           
 • Ervaren van bewegen in groepsverband.

Dit schrijft een deelnemer: 

“De fitstroke:
Al een jaar volg ik de fitstroke training en ik merk dat ik vooral in heel praktische zaken daar veel aan heb. Door de oefening waarbij je op je beide benen staat en ringen om pionnen moet doen, weet ik bijvoorbeeld dat ik weer kan vertrouwen op mijn benen. Dat helpt mij bij naar het toilet gaan in cafe of restaurant zonder aangepast toilet – wanneer dan de handdoekautomaat net weer iets te ver hangt, is dat geen belemmering meer voor mij.
Bij mij is vooral de linkerkant aangedaan, maar door met de stepoefening ook met links te beginnen merk ik dat dat been echt wel wat kan.
Door de oefening met de pittenzakjes oprapen kan ik ook weer in de tuin het onkruid wieden door te bukken en hoef ik niet op een stoel te zitten bij het wieden.
Loopoefeningen zonder stok lopen en achteruitlopen maken mij alleen maar sterker en het is zo handig om een paar passen achteruit te kunnen lopen als bv een doorgang geblokkeerd is.
Verder is het gewoon fijn om in duo’s te sporten, want door samen met iemand oefeningen te doen, kun je elkaar stimuleren. Ook de cognitie komt aan bod, want door zelf het schema in te vullen moet je letten op de datum en het goede aantal bij de juiste activiteit zetten.
Kortom, de fitstroke heeft mijn leven in praktische zin zeker verbeterd.”

Wat bieden wij: 

 • Toezicht en begeleiding bij de activiteiten.
 • Speciaal ontwikkeld oefenprogramma en circuittraining om functioneel te oefenen om uw dagelijkse activiteiten beter uit te voeren.  
 • We houden scores bij om uw resultaten en vooruitgang in kaart te brengen. 

Wat moet u kunnen:

 • U loopt zelfstandig of met hulp, eventueel met een loophulpmiddel zoals een handstok, 4-poot of rollator. 
 • U kunt in de rolstoel komen en tijdens de oefeningen stukjes samen met ons lopen. 
 • Ook aangepaste schoenen of een evo zijn geen probleem.

Waar en Wanneer:

 • Vrijdag 13:00- 14:30 Amsterdam West, Dr. Jan van Breemenstraat 2

Hieronder in de galerij zie je voorbeelden van activiteiten die er geoefend worden: